Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kalvetatar med stenbiderrogn og fennikel

Forb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250-300 g kalveinderlår
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 skalotteløg
  • citronskal cirka en halv citron
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 6 enebær knust og hakket fint.

Fennikel

  • 1 lille fennikel
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Herudover

  • 4 æggeblommer
  • 50 g ristede hasselnødder
  • brøndkarse og karse

Sådan gør du

  • Kalvekødet hakkes forholdsvist fint og i ensartede små stykker. Rør sammen med stenbiderrogn.
  • Smag til med skalotteløg, olivenolie, salt, peber og enebær.
  • Hvis kødet kommer lige fra køleskabet, så lad den trække lidt før den serveres. Den skal helst være let tempereret.
  • Arranger på tallerkner.
  • Skær fenniklen i tynde skiver.
  • Krydr med citronsaft, salt, peber og olivenolie. Knug det godt og lad det trække 10 minutter.
  • Lav en lille fordybning i tataren og læg æggeblommen her.
  • Arranger lidt fennikel på toppen af tataren. Herpå flækkede hasselnødder, karse og brøndkarse.
  • Giv et nip salt lige før servering på æggeblommen.