Go Back

Tacos med grillede kammuslinger og ærter.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 6 tacos
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 6 små majstortillas
  • 6 kammuslinger
  • 2 spsk olivenolie
  • chilipulver efter smagsløgene, ikke for stærkt dog. Jeg brugte chipotle.
  • 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Herudover

  • 100 g sukkerærter
  • tallerkensmækkerblomster hvis du føler for det

Salsa

  • ca 100g stikkelbær
  • 0,5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 frisk jalapeno
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk revet ingefær
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør olivenolie sammen med skallen fra 1 lime, chilipulver, et halvt fed revet hvidløg, salt og peber.
  • Fjern den lille lukkemuskel på muslingen. Kom muslingerne i marinaden. Lad dem trække cirka 30 minutter.
  • Varm panden op til glohed og kom tortillas på. Grill dem et halvt minut på hver side.
  • Læg dem under et klæde så de holder sig varme. Også gerne et stykke staniol, da kondensen holder dem bløde.
  • Grill kammuslingerne og ærterne 1-2 minutter på hver side - afhængig af størrelse. De må ikke overtilberedes-
  • Flæk både muslinger og ærter på langs og placer i tortillas.

Salsa

  • Hak stikkelsbær forholdsvist fint.
  • Vend med finthakket jalapeno, ingefær, limesaft og olivenolie.
  • Smag til med salt og peber.
  • Top tacos med stikkelsbærsalsa og tallerkensmækkerblade og blomster.