Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Grillet Lammekølle med pommes boulangére
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
1
time
t
30
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
50
minutter
min
Antal:
4
-6 personer
Forfatter:
Thomas
Ingredienser
Pommes boulangere
800
g
kartofler
10
timian kviste
3
skalotteløg
Salt og peber
5
dl
kalvefond
Evt en smule olivenolie
Lammekølle
1
lammekølle
5
+5 kviste rosmarin
5
fed
hvidløg
3
spsk
olivenolie
8
store tomater
5
laurbærblade
10
timiankviste
Sådan gør du
Kartoflerne skæres tyndt.
Timian og skalotteløg hakkes.
Læg lag af kartofler, timian og skalotteløg. Gem en smule kartofler til at slutte det pænt af.
Krydr med salt og peber mellem lagene.
Kom fonden på, så den næsten dækker. Slut laget af.
Pensel eventuelt med olie, så toppen nemmere bliver sprød.
Bag eller grill 75 minutter ved 180 grader varmluft eller indirekte varme.
Lammekølle
Lammekøllen smøres med olie.
Hak hvidløg og rosmarin og rub det ind i lammekøllen sammen med salt og peber. Lad det gerne stå og trække i en times tid på køkkenbordet.
Kom olivenolie i bunden af et fad. Læg tykke skiver af tomat heri.
Top med krydderurter.
Brun lammet af ved direkte varme og læg det herefter over på tomaterne.
Grill også 75 minutter ved indirekte varme eller i varmluft.
lad lammet trække før det skæres.
Server med en grøn salat med vinaigrette.