Go Back

Grillet Lammekølle med pommes boulangére

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 50 minutter
Antal: 4 -6 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Pommes boulangere

  • 800 g kartofler
  • 10 timian kviste
  • 3 skalotteløg
  • Salt og peber
  • 5 dl kalvefond
  • Evt en smule olivenolie

Lammekølle

  • 1 lammekølle
  • 5 +5 kviste rosmarin
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 8 store tomater
  • 5 laurbærblade
  • 10 timiankviste

Sådan gør du

  • Kartoflerne skæres tyndt.
  • Timian og skalotteløg hakkes.
  • Læg lag af kartofler, timian og skalotteløg. Gem en smule kartofler til at slutte det pænt af.
  • Krydr med salt og peber mellem lagene.
  • Kom fonden på, så den næsten dækker. Slut laget af.
  • Pensel eventuelt med olie, så toppen nemmere bliver sprød.
  • Bag eller grill 75 minutter ved 180 grader varmluft eller indirekte varme.

Lammekølle

  • Lammekøllen smøres med olie.
  • Hak hvidløg og rosmarin og rub det ind i lammekøllen sammen med salt og peber. Lad det gerne stå og trække i en times tid på køkkenbordet.
  • Kom olivenolie i bunden af et fad. Læg tykke skiver af tomat heri.
  • Top med krydderurter.
  • Brun lammet af ved direkte varme og læg det herefter over på tomaterne.
  • Grill også 75 minutter ved indirekte varme eller i varmluft.
  • lad lammet trække før det skæres.
  • Server med en grøn salat med vinaigrette.