Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Oksegrillspyd med peanutmarinade
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
Samlet tid
45
minutter
min
Antal:
10
kødkikkerter
Forfatter:
Thomas
Ingredienser
Kød
500
g
okse tykstegsbøffer i små tern
3
spsk
peanutbutter
3
spsk
olivenolie
2
limes
1
spsk
røget paprika
2
tsk
stødt koriander
2
tsk
stødt spidskommen
1
tsk
gurkemeje
3
fed
hvidløg
1
spsk
revet ingefær
Brød
15
g
gær
3
dl
lunkent vand
2
spsk
creme fraiche
eller andet surmælksprodukt
150
g
durummel
plus en smule til at rulle ud i
400
g
manitobamel
100
g
smør
1,5
tsk
salt
Herudover
2
dl
creme fraiche
1
spsk
tahini
2
spsk
limesaft
salt og peber
0,5
spidskål
150
g
sugarsnaps
1
håndfuld ærtespirer
1
agurk.
2
syltede rødløg
skåret i små både, vendt med æbleeddike, honning og lidt vand - lige dele af hver.
Frisk koriander
Ca 150g feta
Sådan gør du
Kød
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Tilsæt også lidt salt og peber.
Skær kødet i små stykker og vend det deri. Lad det marinere i en time på køkkenbordet.
Træk kødet på grillspyd.
Grill dem 3-4 minutter på hver side.
Fladbrød
Opløs gæren i vandet. Tilsæt creme fraiche.
Rør først durum i. Herefter manitobaen af et par omgange.
Ælt til dejen er ensartet og glat. Cirka 6-7 minutter.
Tilsæt smør i tern og salt. Ælt til det er arbejdet ind i dejen.
Lad dejen hæve en time.
Del dejen i 10 lige store dele. Rul dem tyndt ud i durummelet.
Grill 2-3 minutter på hver side på planchaen.
Resten.
Rør creme fraiche med tahini, limesaft, salt og peber.
Skær spidskålet fint. Halver sugarsnaps. hak agurken.
Anbring det hele på fad. (koriander, sugarsnaps, ærtespirer, spidskål og agurk)
en skål med de syltede løg. I en skål med feta.
Go nuts.