Go Back

Dansk fransk løgsuppe

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 25 g smør
  • Olie
  • 1,2 kg løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 3 timian kviste
  • 3 estragon stængler
  • 3 spsk god eddike
  • 4 cl spiritus kan undlades
  • 2 tsk dijonsennep
  • 8-10 dl opblandet bouillon kalv, grønt eller høns
  • 0,5 flute
  • Olie til stegning
  • 2-3 spsk sød fransk sennep eller ravigotte sauce
  • 200-250 g fast økologisk gul ost.

Sådan gør du

  • Pil og skær løgene i tynde skiver. Kom dem i en pande eller gryde med salt, smør og olie i bunden. Steg dem let til de begynder at falde sammen. Ikke for høje grader. De skal ikke tage farve.
  • Skær hvidløget i tynde skiver og tilsæt sammen med med laurbær, timian og estragon. Lad det småputre i cirka 30 minutter, men det skal ikke stege, blot lige så stille karamellisere.
  • Kom eddiken på og lad den koge helt væk. Her efter spiritus og sæt ild til det. Når det er brændt ud kommes bouillonen på. Lad den simre et kvarter. Smag til med salt og peber.
  • I mellemtiden skæres fluten i skiver og steges sprød i olie. Smør. med en smule sennep eller ravigottesauce.
  • Læg brødet på suppen og top med generøse mængder revet ost. Kom i ovnen under grillen. Giv den 8-10 minutter til den har taget farve og osten er smeltet dejligt.
  • Server med det samme. Men pas på, den er altså temmelig varm.