Go Back

Deluxe surdejstoast.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 20 tørrede morkler
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • 8 skiver surdejsbrød
  • 50 g mayonnaise
  • 50 g grov sennep
  • 60-75 g høost
  • 100 g Havgus 24
  • 1 spsk flydende honning
  • 8 skiver god skinke - Her iberico - hjemmeimporteret til julen fra Spanien.
  • 15-20 g trøffel hvis man føler sig rig. Kan undlades.
  • 50 g smør til stegning
  • På siden: Syltede grønne tomater og grov sennep

Sådan gør du

  • Bring vand, æbleeddike og honning op og koge. Kom morklerne i og lad dem simre 5 minutter i syltelagen. Lad dem efterfølgende trække 30 minutter.
  • Smør surdejsbrødet med med mayonnaise og grov sennep. Kom først et lag revet høost på, så syltede morkler, lidt revet trøffel, skinke, et drisl honning og til slut et lag havgus. Luk til.
  • Steg dine toast i rigelige smør og lidt olie ved mellem varme til de er gyldne på begge sider og osten er smeltet.
  • Del toasten og top med ekstra revet ost og trøffel. Du fortsætter bare så længe pengepungen siger ja.
  • Nyd sammen med en syltet grøn tomat og grov sennep.