Go Back

Juicy smashburgers med løg og blåskimmel

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Bløde løg

  • 4 rødløg
  • 2 laurbærblade
  • 50 g smør
  • 5 timian stængler
  • 1 dl sherry eddike
  • 2 spsk brun farin

Syltede rødløg

  • 2 små rødløg
  • 4 laurbær
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker

Til burgerne

  • 4 brioche boller fra Jalm&B
  • 8 kugler af oksekød cirka 100g stykket.
  • 2 løg
  • 8 skiver cheddar
  • 4-6 skiver danablu
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 0,5 dl french sennep
  • Salatblade

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde skiver. Svits dem i en blanding af smør og olie. De skal ikke stege og tage farve, blot simre. Lad dem simre 15 minutter sammen med timian og laurbær. De må gerne tage en let farve uden at det er stegeskorpe her. Kom eddike og brun farin på. Lad eddiken koge ind. Lad det simre endnu 10 minutter. Smag til med salt og peber. Fjern eventuelt timianstilke og laurbær for en nemheds skyld under anretningen.
  • Skær rødløgene i tynde skiver. Kog en syltelage af vand, eddike og sukker sammen med laurbær, stjerneanis og peberkorn. Kom løgene heri og lad dem trække minimum en time, gerne længere.
  • Fordel en smule løg på en stegeplade i 8 små bunker. Sæt kuglerne af oksekød på. Tryk dem med en spatel flade - deraf smash burger. Krydr med salt og peber. Steg i 2-3 minutter før der vendes. Fordel nu cheddar på 4 bøffer, blåskimmel på 4 bøffer. Steg endnu 2-3 til osten er smeltet. Rist også bollerne på grillen.
  • Smør bollerne med mayonnaise. Kom herpå salaten. Top med en af hver bøf, gerne med en smule bløde løg imellem. Top med syltede og rå løg. Slut af med sennep og en bolle. Server med det samme.