Go Back

Salat med bagt græskar

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Salat, Tilbehør
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Græskar

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • salat og peber

Vinaigrette med sennepskorn og kantareller + Syltede løg

  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1,5 spsk sennepskorn
  • 10 g tørrede kantareller
  • 2 stk laurbærblade
  • 10 stk perleløg (eller alternativerne nævnt ovenfor)
  • 5-6 spsk olivenolie
  • 1 tsk sød fransk sennep

Herudover

  • 0,5 bundt sortkål
  • 10 g smør
  • 0,5 bakke karse (lille)

Sådan gør du

  • Skræl græskaret, halver det og skær i mindre chunks.
  • Læg på en bageplade og vend med olivenolie, salt og peber. Læg lidt timian ved, hvis du har.
  • Bag i 30-35 minutter ved 190 grader varmluft. Eller til det er mørt og har taget farve. Lad det køle let.
  • Kom vand, sukker, eddike, sennepskorn og laurbær i en kasserolle og bring i kog.
  • Tilsæt de tørrede svampe og lad det småsimre i 5-6 minutter.
  • SKræl og halve perleløgene. Sigt halvdelen af lagen over dem. Lad både løg og kantareller trække minimum en halv time.
  • Nip sortkålen af stilkene og de i halvgrove stykker.
  • I en kasserolle kommes 3-4 spsk vand, 2 spsk syltelage fra løg eller svampe og 10g smør. Bring det let i kog og kom sortkålen i. Toss det lidt rundt i et minut eller to.
  • Anbring på et fad. Top med græskar og syltede løg.
  • Sigt lagen fra sennepskorn og kantareller. GEM DEN. I 2 spsk af lagen piskes nu olivenolie og sød sennep. Smag til med salt og peber. Returner sennepskorn og kantareller og fordel over salaten.
  • Klip karsen til allersidst. Klar til at spise.