Go Back

Hjemmelavede donuts

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 20 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 35 g gær
  • 3 stk æg
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 800 g mel
  • Olie til kogning

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle. Lad det køle let.
  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, smør, sukker, vaniljesukker og salt.
  • Tilsæt cirka ⅔ af melet og arbejd det godt sammen. Ælt på maskine til det har samlet sig. kom løbende mere mel i til dejen er ikke er for lind. Den skal føles fugtig uden at klistre til fingrene. Ælt cirka 5-7 minutter i alt.
  • Lad dejen hæve ved stuetemperatur til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud til cirka 1,5cm tykkelse. Stik cirkler ud med en diameter på 8-10cm. I dem stikker du huller på 2-3 cm.
  • Kog/steg dine donuts i 170 grader varm olie til de er gyldne på begge sider. ca 2 minutter på hver side. Vær over dem. Kom ikke for mange i af gangen, da temperaturen så falder for meget på olien.
  • Læg de kogte donuts på en rist, så overskydende olie kan dryppe af. Lad dem køle før de pyntes med glasur, chokolade eller hvad du måtte ønske. Hvis du blot vil vende dem i sukker, kan det med fordel gøres lige efter de er dryppet af.

Noter

Holdbarheden på disse donuts er ikke fantastiske. de smager absolut bedst den dag de er lavet og dagen efter. Skal de gemmes længere, vil jeg anbefale, at man fryser dem ned efter de er kogt. Så skal de blot tøes, have et skud varme i ovnen og køle ned. Så er de klar til at blive pyntet.