Del medisteren op i 8 lige store dele ved at binde snor omkring den.
Fyld en pande med vand og bring den forsigtigt i kog. Læg medisteren herned og lad den pochere lige under kogepunktet i 10 minutter.
Tag medisteren op og skær den ud. Svøb den i en skive bacon.
Steg medisteren til den er gylden på begge sider. 4-5 minutter på hver side i en blanding af godt med smør og olie. Læg dem over et lille fad og sæt i ovnen ved 75 grader, for at holde dem varme mens du laver resten af retten.
I fedtstoffet fra medisteren steges salvien sprød. Tag den af og læg på fedtsugende papir.
Kom det resterende bacon, laurbær og cirka 75% af æblerne på i tern. Steg ved mellemhøj varme i 7-8 minutter til æblerne er godt møre. Kom sukker på, det resterende æble og æbleeddike på. Det er for at der skal være en smule hele æblerstykker, der ikke er kogt ud tilbage. Lad det snurre et par minutter mens retten samler sig. Smag til med salt og peber.
Anbring æbledelen på et fad. Top med medister, syltede løg og sprøde salvieblade. Server med rugbrød og god sennep.