Go Back

Baconsvøbte figner i balsamico sirup

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250 g tørrede figner
  • 1 pakke Tulip bacon
  • 4 stk timiankviste
  • 1 dl vand
  • 1 dl balsamico
  • 100 g lys muscovadosukker

Sådan gør du

  • Halver baconstykkerne.
  • Svøb fignerne i bacon og sæt en lille tandstik i for at sikre, at de ikke går hver til sit.
  • Steg fignerne 1-2 minutter på en varm pande. Det er blot for at starte tilberedningen af dem. De må godt få en smule farve, men skal ikke steges sprøde.
  • Kom vand, balsamico, sukker, timian og et lille drej friskkværnet peber i.
  • Lad det simre cirka 10 minutter (uden låg) til boblerne begynder at blive tykkere. Det skal have konsistens af sirup, ikke vand længere.
  • Tag af varmen og lad dem køle. Server med god ost, her gorgonzola og fx kiks eller brød.