Go Back

Rullesteg med baconsvøb og svesker

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 1 rullesteg
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Rullesteg

  • 1 stk svinemørbrad
  • 3 stk timian kviste
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g svesker uden sten
  • 2 pakker Tulip Bacon

Salat

  • 6 stk Grønkålsblade
  • 0,25 stk rødt spidskål
  • 2 stk khaki frugter
  • 75 g tørret tranebær
  • 75 g valnødder
  • 1 pakke tulip bacon
  • Olivenolie og balsamico eddike.

Sådan gør du

  • Trim mørbraden for hovedet, strengen og eventuelle sener. Skær den nederste spids af, så du har en mørbrad på cirka 20-25cm, som er lige tyk hele vejen hen.
  • Trim kødet fra strengen, hovedet og spidsen så der ikke sidder fedt og sener på. Skær det i strimler, så det kan komme ind i mørbraden.
  • Flæk mørbraden (uden at skære den over), så du har et langt flat stykke kød.
  • Krydr det godt med salt, peber og timian. Fordel svesker og det afpudsede kød på den. Rul den forholdsvist stramt. Prop eventuelle ting, som måtte være kommet ud ind igen.
  • Flet baconet til et smukt tæppe og svøb din mørbrad heri. Sæt på et ovnfast fad.
  • Sæt i ovnen 25-30 minutter ved 180 grader varmluft - Til baconet er gyldent. Lad den trække 10 minutter før den skæres i skiver.

Salat

  • Nip grønkålen og skyl den. Kom tyndtskåret rødt spidskål og khaki ved.
  • Bræk lidt bacon over. Top også med tranebær og valnødder.
  • Drisl til sidst lidt balsamico, olivenolie, salt og peber over.