Go Back

Oksemørbrad med pandesauce med kantareller og kål.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 750 g oksemørbrad (eller andet lignende kød)
  • 2 stk skalotteløg
  • 3 spsk kapers
  • 200 g kantareller
  • 1 spsk frisk rosmarin finthakket
  • 1 spsk frisk timian finthakket
  • 2 dl hønsebouillon (eller anden lignende)
  • 1 bundt sortkål
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Skør kødet i nogenlunde ensartede stykker - her cirka 5-6cm på hver led.
  • Brun det af på alle sider i olie og tag det fra varmen.
  • Svits i samme pande finthakket skalotteløg og kapers. Tilsæt eventuelt lidt ekstra olie.
  • Kom kantarellerne på sammen med urterne og steg dem et par minutter før hønsebouillon og nippet sortkål kommes ved.
  • Når sortkålen er faldet sammen efter et minut eller to, returneres bøfferne til panden. De skal simre med i 4-5 minutter. Skru så helt ned for varmen og vend smørret i. Lad det stå og trække 4-5 minutter. Husk at smage til med salt og peber. Eventuelt lidt eddike eller citronsaft.
  • Server med det samme.