400gmel(her Kornbymølle Hvedemel nr 1) plus lidt ekstra til udrulning
Muslingerne
1kgblåmuslinger
2stkskalotteløg
1bundtpersille (lille)
2fedhvidløg
10-12stksnitbønner
150gcherrytomater
1,5dlhvidvin
Sådan gør du
Arbejd mel og æg sammen til en ensartet dej i en foodprocessor. Kør til der ikke er flere klumper tilbage og den er let elastisk. Det tager et par minutter.
Film dejen og læg den på køl i minimum en time.
Tag dejen fra køl og del den i 2 lige store kugler.
Rul dejen tyndt på en pastamaskine og skær den efterfølgende ud i tynde strimler.
Lad dejen tørre en time (minimum) og kog den så i saltet vand cirka 2-3 minutter.
Muslinger
Skyl muslingerne i koldt vand. Kasser alle åbne og beskadigede muslinger. Sæt til side.
Svits i olie finthakket skalotteløg, hvidløg og finthakkede persillestilke (ca 2-3 spiseskefulde) gem bladene til senere. Løgene skal blot blive gennemsigtige.
Kom halverede tomater og snitbønner skåret i strimler på. Steg 2-3 minutter før vinen kommes på. Læg låg på og bring i kog.
Tilsæt nu muslingerne og læg låget tilbage. Kør rundt i muslingerne med en grydeske, så alle får mulighed for at åbne sig.
Smag suppen/væsken til med salt og peber. Eventuelt lidt citronsaft.
Kom pastaen og finthakket persille ved. Ved det godt rundt og varm igennem.