Go Back

Andelevermousse

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Antal: 1 form
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g andelever
  • 1 stk løg lille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk laurbærblad
  • 0,25 tsk fennikelfrø
  • 3-4 cl cognac
  • 1 dl æblemost (eller hvidvin)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 dl fløde
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Start med at rense leveren. Der kan være små blodårer og lignende, som du gerne vil fjerne de groveste af. Det er ret enkelt, jeg plejer blot at tage fat i den med fingrene, sætte bagsiden af en kniv "imod" og så trække den af. Ikke med den skarpe side, for så skærer du dem bare over. Det skal blot være de groveste, for den bliver kørt på blenderen.
  • Steg løg i strimler, hvidløg, laurbær og fennikelfrø 3-4 minutter. De skal bare blive klare.
  • Kom leveren på og steg ved hård varme til den har fået stegeskorpe og de føles let faste.
  • Tilsæt cognac (eller anden god alkohol) og flambér leveren. Kør den over i blenderen.
  • Kog panden af med æblemost eller hvidvin og reducer den ind til cirka halvdelen. Kom op til leveren sammen med dijonsennep.
  • Blend til det er nogenlunde glat og tilsæt fløden først og så koldt smør i tern.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt lidt æbleeddike.
  • Kom i en terrin eller form og sæt på køl i minimum 2 timer. Gerne længere.