Go Back

Pain Perdu / French toast - Med rabarber.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 skiver daggamelt hvidt brød – Gerne omkring 2 5-3 cm tykke.
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 2,5 dl mælk
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk rørsukker

Derudover

  • 300 g rabarber
  • 65 g sukker
  • 100 g creme fraiche
  • Citronverbena

Sådan gør du

  • Skær brødet
  • Rør æg, æggeblomme, mælk, flormelis og vaniljesukker sammen. Giv det eventuelt en tur med en stavblender for at sikre, at det er helt kørt sammen.
  • Vend brødet i æggeblandingen og lad det trække cirka 10 minutter. Vend det gerne et par gange.
  • Varm en pande op til mellemvarme med godt med smør og olie. Steg brødet cirka 5 minutter på hver side.
  • Lige før det er færdigt drysses brødet med rørsukker. Vend det forsigtigt om, så sukkeret karamelliserer. Alternativt kan du også slutte det af i ovnen under grillen eller med en creme brulee brænder.
  • Mens brødet suger æggeblanding til sig, skal du lave rabarberne. Skær dem ud i stykker af 3-4cm.
  • Kom dem i en bradepande og drys med sukker.
  • Bag 15 minutter ved 180 grader. De skal være møre, men der må gerne være lidt bid i dem. Bagetiden varierer lidt af tykkelsen. Føl dig frem.
  • Server dine pain perdu med fed creme fraiche, rabarber og citronverbena.