Go Back

Creme Anglaise

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 80 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk æggeblommer

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland grundigt med sukkeret. "Træk" det hen over skærebrættet med en kniv, så det spredes ud i sukkeret.
  • Kom vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og bring op til kogepunktet. Lad det gerne trække 10 minutter.
  • Rør vaniljesukker og æggeblommer sammen. Overhæld med den varme mælk mens der piskes.
  • Returner til gryden og varm forsigtigt op til et sted mellem 75 og 78 grader. Rør hele tiden i den. Hvis den bliver meget varmere, kan du risikere, at den skiller. Den skal være så tyk, at når du kører en ske igennem den, så skal den coate bagsiden af den. Og kører du en finger igennem skeen, skal det ikke løbe sammen. Du ser det automatisk med at saucen tykner og boblerne som kan ligge på toppen ændrer tekstur.
  • Når cremen er færdig, kom den over i en kande eller skål. Så risikerer du heller ikke at den skiller fra restvarmen i gryden. Læg film over den og lad den køle helt af.