Go Back

Nudelsuppe med udonnudler og kylling

Forb. tid1 time 30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mørk suppe

  • 1-2 stk kyllingeskrog Hakket i mindre stykker
  • 2 stk løg
  • 3 stk gulerødder
  • 1 hvidløg
  • 2 stk porre Gem en smule til toppingen
  • 50 g rå ingefær
  • 10 stk tørrede shiitake svampe
  • 3 stk stjerneanis
  • 10 stk peberkorn
  • 1 dl soya
  • 3 spsk riseddike

Tilbehør

  • 300 g "Forkogte" udon nudler
  • 150 g friske shiitake svampe
  • 2 spsk sesam sovs
  • 1 stk broccoli
  • 3-4 spsk sesamolie
  • 300 g kogt og plukket kyllingekød
  • 1 blad nori tang
  • 2-3 spsk sesam

Sådan gør du

Suppe

  • Sørg for skroget er delt let. Hak løg, porre, hvidløg, ingefær, gulerødder fint.
  • Kom i en bradepande og vend med en smule olie. Steg hårdt i ovnen til det har taget godt med farve ved 250 grader i cirka 30 minutter. Vend rundt i det fra tid til anden.
  • Kom i en gryde og tilsæt stjerneanis, peberkorn, shiitake svampe, soya og 2-2,5l vand. Lad det simre 45-60 minutter.
  • Sigt alt det faste fra og smag til med salt, soya og riseddike. Husk, hvis du har suppe i overskud, kan det fryses ned og bruges til alt fra simreretter til sovser. Smagen er ikke så asiatisk, at den ikke kan bruges i andre sammenhænge.

Med fyld

  • Bring suppen i kog og kog nudlerne her et par minutter. Husk, de skal bare varmes igennem. Fordel i skåle.
  • Så svampene, som forinden er delt. Blot 1-2 minutter. Vend dem med sesamsaucen (kan undlades). Del broccoli i buketter og blancher hurtigt. Fordel på toppen sammen med kyllingekød.
  • Skær cirka en kvart porre i tynde skiver og læg i isvand et par minutter så det bliver helt sprødt. Dræn og læg på toppen.
  • Top med noritang, som er skåre i fine strimler, sesam, sesamolie og suppe. Spis med det samme.

Noter

Som udgangspunkt kan du også bruge en almindelig hønsebouillon, selvkogt eller købt. Så skal du blot simre den  10-15 minutter med soya, shiitake svampe, løg, gulerødder og hvidløg. Hvor grøntsagerne lige er brunet godt af inden de ryger i suppen.