Sørg for skroget er delt let. Hak løg, porre, hvidløg, ingefær, gulerødder fint.
Kom i en bradepande og vend med en smule olie. Steg hårdt i ovnen til det har taget godt med farve ved 250 grader i cirka 30 minutter. Vend rundt i det fra tid til anden.
Kom i en gryde og tilsæt stjerneanis, peberkorn, shiitake svampe, soya og 2-2,5l vand. Lad det simre 45-60 minutter.
Sigt alt det faste fra og smag til med salt, soya og riseddike. Husk, hvis du har suppe i overskud, kan det fryses ned og bruges til alt fra simreretter til sovser. Smagen er ikke så asiatisk, at den ikke kan bruges i andre sammenhænge.
Med fyld
Bring suppen i kog og kog nudlerne her et par minutter. Husk, de skal bare varmes igennem. Fordel i skåle.
Så svampene, som forinden er delt. Blot 1-2 minutter. Vend dem med sesamsaucen (kan undlades). Del broccoli i buketter og blancher hurtigt. Fordel på toppen sammen med kyllingekød.
Skær cirka en kvart porre i tynde skiver og læg i isvand et par minutter så det bliver helt sprødt. Dræn og læg på toppen.
Top med noritang, som er skåre i fine strimler, sesam, sesamolie og suppe. Spis med det samme.
Noter
Som udgangspunkt kan du også bruge en almindelig hønsebouillon, selvkogt eller købt. Så skal du blot simre den 10-15 minutter med soya, shiitake svampe, løg, gulerødder og hvidløg. Hvor grøntsagerne lige er brunet godt af inden de ryger i suppen.