Go Back

Vildt tatar med brombær og pastinak

Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Tatar

  • 350 g krondyr mørbrad eller filet.
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk kapers
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskrevet peberrod
  • 0,5 spsk grovkornet sennep
  • Salt og peber.

Syltede morkler

  • 20 tørrede morkler
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 3 laurbærblade

Pastinatchips

  • 1 stor pastinak
  • Olie til stegning

Derudover

  • 75 g brombær
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Hak kødet fint i hånden. Vend med finthakkede skalotteløg, kapers, olie, peberrod, sennep, salt og peber.
  • Bring eddike, vand og sukker i kog. Tilsæt de tørrede morkler og laurbærblade. Lad det simre i 5-7 minutter og lad det trække minimum 10 minutter efterfølgende.
  • Lav gerne en stor portion, da de holder sig fint på køl i syltelagen.
  • Skær pastinakken milimetertyndt på en mandolin.
  • Varm olien op til 160 grader og steg pastinakstrimlerne af et par omgange til de er gyldne og sprøde. Læg på fedtsugene papir.
  • Kom tataren på tallerkner. Top med lidt mayonnaise, brombær, syltede morkler og pastinakchips. Pynt af med en smule brøndkarse.