Go Back

Risalamande

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g grødris
  • 1,5 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • Amaretto eller mørk rom
  • 100 g mandler smuttede, ristede og hakkede
  • 4 dl fløde

Sådan gør du

  • Kom grødris, vaniljestang med korn skrabet ud og vand i en gryde. Bring i kog og simmer i cirka 5 minutter.
  • Kom mælken på og bring i kog.
  • Sæt i ovnen med låg ved 125 grader i 45 minutter. Rør hvert kvarter i den.
  • Tag den fra ovnen, smag til med lidt salt og køl den helt af.
  • Rør risengrøden en halv deciliter fløde for at løsne den lidt op. Så med sukker og amaretto eller rom efter smag.
  • Rør mandler i. Fold letpisket fløde i og smag til med mere alkohol eller sukker.
  • Server med lun eller kold kirsebærsauce til.