Go Back

Andesovsen (eller sågar med flæskesteg)

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Gastrique

  • 100 g rørsukker
  • 2 spsk vand
  • 1 kanelstang
  • 3 nelliker
  • 1 dl æbleeddike
  • 2,5 dl rødvin

Sovsen

  • 50 g andefedt – skummet fra den stegte and
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 5 dl andefond
  • 3 dl Af det gode fra bradepanden. Har du mere, så kan du bare undlade lidt andefond
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk sød sennep
  • 2 spsk ribs gele (eller anden gele)

Sådan gør du

Gastrique

  • Kom vand og sukker på en pande. Varm op til sukkeret er smeltet og er blevet en mørk karamel.
  • Tilsæt krydderier og eddike. Lad eddiken koge næsten væk før vinen tilsættes.
  • Kog nu til du har cirka 1,5-2deciliter flydende guld tilbage.
  • Sigt krydderierne fra.

Sovsen

  • Kom andefedt i en gryde og tilsæt melet. Steg af 4-5 minutter til det begynder at tage en gylden farve.
  • Tilsæt fonden af et par omgange. Herefter det gode fra stegen.
  • Lad den simre godt igennem før fløden tilsættes.
  • Smag til med sennep, gastrique, gele, salt og peber.
  • Juster eventuelt farven med en smule kulør.