Go Back

Kålsalat med perlespelt og and

Ret: Restemad
Keyword: restemad, salat, Stop spild af mad
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g Perlebyg - gerne forkogt for nemhedens skyld
  • 0,25 stk rødkål (et meget lille et)
  • 4 stilke grønkål
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 stk andebrystfiletter
  • 2 stk æbler
  • 100 g tørrede tranebær
  • 75 g ristede hasselnødder
  • 1 stk granatæble

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen med godt med salt.
  • Rør en vinaigrette agtig ting af eddike, olie og sennep. Smag til med salt og peber. Vend finthakket rødkål, nippet grønkål og letkølede perlebyg heri. Lad det gerne stå og marinere lidt.
  • Hvis anden er genbrugsand fra tidligere - Eller andet koldt kød - så skæres det ud i mere mundrette stykker. Er anden rå, så vil jeg ridse skindet og gnide det med salt og peber. LÆgge det på en kold pande og stege det 6-8 minutter ved mellemhøj varme og så lige vende det et par minutter på kødsiden. Lad det trække 10 minutter før det skæres i tynde skiver. Læg anden på.
  • Top med nødder, frugt og sager. Det er faktisk helt op til dig at gøre den festlig herfra. De fleste nødder og tørrede frugter vil gøre sig godt her.