Go Back

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Grease, Hovedret
Køkken: Engelsk
Keyword: Fisk, Friture, grease
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8 stk bagekartofler

Fisk

  • 800 g torskefilet
  • 2 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl øl Pilsner eller ale.

Mushy Peas

  • 300 g fine ærter
  • 15 stk mynteblade
  • 25 g Smør
  • 2 spsk Creme fraiche 38 (man bruger mange gange fløde, men jeg synes creme fraiche giver mere kontrast)
  • 1 spsk æbleeddike

Sådan gør du

  • Tilbered pommes frites som ovenfor. Det tager lidt tid, men du kan både blanchere og koge første gang i olien på forhånd, så man egentlig bare skal stege chipsne sprøde.

Fisk

  • Kom mel i en skål og krydr med salt og peber.
  • Skær fisken i grove stykker. Vend dem i melet. Bank overskydende mel af.
  • Rør bagepulver i melet og pisk nu let øllet i. Gør det gerne af et par omgange, så du ikke gør konsistensen for tynd. Den skal helst være tynd yoghurt agtig, men ikke for tynd.
  • Vend fisken i dejen og kom direkte i frituren ved 180 grader. Steg fisk af flere omgange, så temperaturen ikke falder for meget, når fisken kommes i. Læg på fedtsugende papir og krydr med salt.

Mushy peas

  • Blancher ærterne. Jeg kom dem bare i en skål og hældte kogende vand over. Lad dem stå 5 minutter.
  • Kør ærterne med de resterende ingredienser let i en minihakker. Du bestemmer selv konsistensen, men jeg kan bedst lide, hvis der er lidt struktur tilbage.
  • Server med det samme.