Go Back

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Grease
Køkken: Amerikansk
Keyword: burger, grease, HFHC, ost
Antal: 8 Burgers
Forfatter: Thomas

Equipment

  • Char-Broil All-star

Ingredienser

Kød

  • 800 g oksekød Her Bavette, men filet er fint
  • 1 dl barbecuesauce

Løg og peberdel

  • 3 stk peberfrugt rød, gul og grøn
  • 3 stk løg mellemstore
  • 35 g smør
  • 2 tsk finthakket timian
  • Chipotle tabasco - Efter behov

Ostesauce

  • 25 g Smør
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • 200 g revet ost Her den guleste cheddar jeg kunne finde
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk æbleeddike

Herudover

  • 8 stk briocheboller
  • 1 dl mayonnaise (jeg brugte en trøffelversion)
  • 0,5 dl French sennep
  • 1 stk hjertesalat

Sådan gør du

  • Jeg delte bavetten i tre lige store dele, da den er meget lang og det så er nemmere at skære den. Det er ikke nødvendigt, hvis du bare bruger en bøf. Smør den godt ind i barbecuesauce, salt og peber. Lad den stå og trække på køkkenbordet, mens du gør de andre ting klar.
  • Skær peberfrugt og løg i strimler. Kom timian, tabasco, smør, salt og peber i en pande sammen med grøntsagerne.
  • Sæt på grillen og start den op på fuld smadder. Rør en gang imellem i sagerne, så de ikke brænder fast. Det skal have cirka 20-25 minutter fra du starter grillen op. De skal være sauterede og bløde.
  • Ostesaucen: Smelt smør i en kasserolle. Kom melet ved og bag af et minuts penge.
  • Tilsæt nu mælken af to omgange og pisk den godt igennem. Kog 2-3 minutter. Herefter tilsættes osten og der skrues helt ned for varmen. Smelt osten og smag saucen til. Lad den gerne stå og trække på komfuret, mens du laver de sidste ting i opskriften.
  • Grill kødet cirka 4-5 minutter på hver side. De må ikke få for meget. Er du i tvivl, bør du tage det af i god tid. Lad kødet trække 5 minutter før det skæres i helt tynde skiver.
  • Varm bollerne.
    Smør underbollen med mayo. Kom lidt sennep på, et par salatblade, tyndtskåret kød og peberblandingen. Top med en god portion ostesauce før der lukkes til. Og ja, så er det ikke nødvendigt at smøre overbollen. Men du kan godt.
  • Server med det samme.