Go Back

Kartoffel Porre Suppe med bacon og tomater

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Hovedret, Suppe
Antal: 4 Personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stk porrer
  • 800 g bagekartofler i tern
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl fond
  • 10 kviste timian
  • 4 stk laurbærblade
  • 50 g smør
  • 150 g skyr Kan erstattes af enten creme fraiche eller fløde.
  • 2 spsk æbleeddike

Topping

  • 150 g skyr
  • 200 g cherrytomater
  • 5 stk timiankviste
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g bacon

Sådan gør du

  • Svits løg, hvidløg og porrer i en smule olie uden det tager farve. Det skal blot let falde sammen. Kom kartoflerne på og svits endnu nogle minutter.
  • Kom vin og fond på. Top op med vand, så det dækker kartofler og porrer med en centimeter. Bind timian og laurbær sammen og kom ved.
    Lad det simre i 30-40 minutter til kartoflerne er helt møre. 
  • Tag urtebuketten op. Blend med en stavblender til massen er helt glat. Tilsæt smør og skyr. Justér eventuelt konsistensen med en smule vand, hvis du synes den er for tyk. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
    Lad den varme godt igennem før den serveres.

Toppings

  • Halver tomaterne og kom på en bradepande. Top med timian, olivenolie, salt og peber. Bag ved 180 grader i cirka 30 minutter.
  • Skær baconet i tern og steg sprødt.
  • Server suppen toppet med bacon, tomater (inkl olie), skyr og eventuelt lidt ekstra friskkværnet peber. Alternativ kan klassikere som purløg også bruger.