Go Back

Tarte au citron meringuée

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mørdej

  • 125 gram smør
  • 250 gram mel
  • 50 gram flormelis
  • 2 stk æggeblommer

Creme del

  • 3 æg
  • 4 æggeblommer
  • 350 ml fløde
  • 150 gram sukker
  • 3 stk citroner - saft og skal
  • 1,5 spsk maizena

Italiensk Marengs

  • 5 stk æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Mørdej

  • Tag blødt smør og arbejd ind i melet. Tilsæt flormelis og til sidst æggeblommerne. Æggeblommerne bruges til at samle dejen. Det kan være at det lige skal have hjælp af en spiseskefuld vand. Dejen skal blot samles. Ikke æltes. Film dejen og lad den samle sig på køl i en times tid.
  • Rul dejen tyndt og kom den i en smurt tærteform. Bag dejen blindt. Hvilket vil sige at den er dækkes med folie, som presses ned af fx tørrede bønner. Bag den cirka 15 minutter ved 180 grader.

Creme del

  • Pisk alle delene til cremen sammen. Og kom den i den varme tærtedej. Kom i ovnen igen og bag til den har sat sig - cirka 20 minutter, stadig ved 180 grader.. Herefter skal den køle helt af.

Italiensk Marengs

  • Kom vand og sukker i en gryde. Kog til det er cirka 117 grader varmt. Det kan godt tage lidt tid at få den derop, men hold øje med den. Siruppen må ikke tage farve.
  • Pisk æggehviderne med en knivspids salt. Salten er med til at stabilisere æggehviderne. De skal piskes stive. Herefter kommes sukkersiruppen i. Tilføj den i en tynd stråle mens der piskes til stadighed. Bliv ved med at piske til marengsen er kold. Det kan godt tage cirka 7-10 minutter. Kom marengsen i en sprøjtepose og sæt toppe på din kolde tærte.
  • Brænd marengsen med enten en brænder eller under grillen i ovnen. Hold øje med den. Den kan gå ret hurtigt.