Go Back

Humdoggus - Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk tahin
  • salt og peber
  • saft af en citron

abrikos/chili kompot

  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 frisk rød chili
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 chili
  • 1 rødløg
  • 2 nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø

syltede løg

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 3 kardemommekapsler
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hele spidskommen

Herudover

  • Hotdogbrød
  • Frisk koriander
  • Merguezpølser

Sådan gør du

Hummus

  • Blend kikærterne med hvidløg, olie og krydderier. Smag til med salt, peber, citronsaft. Vil du gerne have den blødere tilsættes lidt ekstra olie. Lad den samle sig en times tid på køl.

Abrikos/chili kompot

  • Skræl løget og skær i både. Kom det i en gryde sammen med abrikoser, krydderier, vand og eddike. Kog i cirka 20 minutter til størstedelen af væden er fordampet og tilsæt så sukkeret. Lad det småkoge endnu 10 minutter. Blend med en stavblender.

Syltede løg

  • Kog en syltelage af vand, eddike, sukker og krydderier. Skær løgene i tynde ringe. Overhæld dem med den kogende syltelage og lad dem trække et par timer.

Klar parat start.

  • Lun brød
  • Steg pølserne.
  • Kom pølserne i brød. Så en spsk hummus. Abrikoskompot. Syltede løg og til sidst lidt frisk koriander. Du er klar til at nyde.