Go Back

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Lagkagebund

  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl kartoffelmel
  • 0,5 dl hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk vaniljepasta

Butterdejsbund

  • 1 rulle butterdej
  • 2 spsk flormelis

Sukker låg

  • 100 g isomalt
  • 100 g glucosesirup
  • Frysetørrede brombær

Krystaliseret Dulcey

  • 50 g Valrhona Dulcey
  • 50 g sukker
  • 50 g stærkt brygget kaffe Caramelito

Kaffe Gelé

  • 110 g gram kaffe vanilio
  • 40 g marsala
  • 15 g flormelis
  • 2 blade husblas.

Mascarpone creme

  • 1 æggblomme
  • 300 g mascarpone
  • 1,5 spsk sukker
  • 2 æggehvider
  • skal af 0 5 lime
  • 1 knivspids salt.

Chokolade/kaffe ganache

  • 100 g mørk chokolade 75%
  • 125 g fløde
  • 50 g stærk kaffe Ciocattino Variations
  • 20 g glucose

Hvid Chokolade/Brombær cremeux

  • 40 g glucose
  • 250 g fløde
  • 60 g hvid chokolade
  • 2 spsk brombærpulver blendede frysetørrede brombær, kernerne siet fra
  • 2 blade husblas

Sådan gør du

Lagkagebund

  • Pisk æg, vaniljepasta og sukker luftig. Bland kaftoffelmel, hvedemel og bagpulver sammen og sigt i æggeblandingen. Vend forsigtigt sammen. Smør det i en tykkelse på 1cm på en bageplade. Bag ved 180grader i cirka 10 minutter – Eller indtil gylden.

Butterdejsbund

  • Stik butterdejen ud i cirkler. Kom på en bageplade med bagepapir og sigt flormelis over. Læg et stykke bagepapir over og endnu en bageplade. Dette er med til at forhindre butterdejen i at hæve. Bag ved 180 grader til butterdejen er gylden. 12-14 minutter.

Sukker låg

  • Kom isomalt og glucose i en gryde. Varm massen op til den er smeltet og er blevet let gylden. Undgå at røre i det undervejs. Kom massen ud på en bageplade og lad den køle af. Bræk den i stykker og knus den med en kagerulle. Kom den i en blender og blend til det er finmalet. Sig det igen ud på at bageplade i små ringe med en tykkelse på et par milimeter. Kom knuste frysetørrede brombær på. Bag dem ved 150 grader til de er smeltet . Fjern dem forsigtigt fra bagepladen.

Krystaliseret Dulcey

  • Smelt chokoladen over et vandbad og tag den fra. Kog en sirup af kaffen og sukkeret. Det skal op omkring 120 grader i temperatur. Rør den varme sirup i den smeltede chokolade og rør i massen til det har samlet sig i små kugler.

Kaffe Gelé

  • Læg husblas i blød i koldt vand ca 10 minutter. Smag kaffen til med flormelis og marsala. Lun den op så du kan smelte den udblødte husblas heri. Fordel væsken i en flad bradepande, som er foret med film. Sæt på køl til den har sat sig.

Mascarpone creme

  • Pisk æggeblomme og sukker luftigt. Pisk indtil sukkeret er opløst. Pisk mascarponen i.
  • I en anden skål piskes æggehvider og salt. Salten er med til at stabilisere massen, så den ikke falder så hurtigt sammen.
  • Vend æggehviderne i mascarponen og smag til med revet limeskal. Sæt på køl. Kom i sprøjtepose lige før brug.

Chokolade/kaffe ganache

  • Hak chokoladen groft.
  • Bring fløde, kaffe og glucose i kog. Sluk umiddelbart efter. Hæld flødemassen over chokoladen lidt af gangen, så den smelter. Kom i en beholder og læg film over, så den ikke sætter skind.
  • Den skal stå køligt, men ikke på køl. Det tager lidt tid før den sætter sig. Kom i sprøjtepose lige før brug.

Hvid Chokolade/Brombær cremeux

  • Læg husblasen i blød i koldt vand.
  • Bring fløde og glucose op til lige under kogepunktet. Smelt husblassen heri. Kom massen over i en skål. Pisk brombærpulveret heri. Lad det køle en smule. Hak chokoladen groft og kom den i massen. Blend med en stavblender til massen er luftig. Kom i en beholder og læg film direkte over massen. Sæt på køl. Kom i sprøjtepose lige før brug.

Samling af monstret.

  • Stik lagkagebundene ud.
  • Stik geleen ud og læg et fint lag på både lagkagebunde og butterdejsbunde.
  • Sprøjt små toppe af både mascarponecreme, brombærcremeux og chokoladeganache på både lagkagebunde og butterdejsbunde. Placer butterdejsbunden forsigtigt på lagkagebunden. Anbring sukkerlåget på toppen.
  • Sprøjt en smule brombærcremeux på toppen. Drys med den krystaliserede dulcey. Pynt med et par friske brombær og rød skovsyre.
  • Bør opbevares på køl, hvis den ikke skal serveres med det samme.