Go Back

Pæretærte med frangipane

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 60 g flørmelis
  • 1 æg

Frangipane

  • 80 g mandler
  • 80 g sukker
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang

Herudover

  • 2-3 pærer - Gerne faste.
  • 1-2 spsk flormelis

Sådan gør du

Mørdej

  • Smuldr smørret ind i melet - Eller kør det sammen på din foodprocessor. Arbejd flormelis ind i massen. Saml til sidst dejen med ægget. Sørg for ikke at ælte dejen for meget, da det kan gøre dejen sej. Den skal blot samles. Film dejen og læg den på køl i en time.
  • Tag dejen fra køl og rul den tyndt. Kom den i en smurt tærteform.

Frangipane

  • Kør mandlerne helt fint i en blender eller foodprocessor - så det er et fint mandelmel. Alternativt kan dette også erstattes med færdigt mandelmel. Mandlerne skal ikke smuttes. I mandelmelet kommes kornene fra vaniljestangen, sukker, smør og æg. Kør til det er en ensartet masse.
  • Kom din frangipane i tærten.

Færdig

  • Skær pæren i kvarte. Fjern kernehuset og skær i tynde skiver. Læg dem i tærten. Strø flormelis over.
  • Bag tærten cirka 35 minutter ved 180 grader - Eller indtil din frangipane har taget farve og pærerne er møre.