Go Back

Langtidsstegt svineskank - Alt i en pande.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer
Samlet tid3 timer 15 minutter
Antal: 2 -3 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 svineskank
  • 3-4 rødbeder
  • 4 rødløg
  • salt og peber
  • Olie
  • 0,5 dl æbleeddike

Estragonvinaigrette

  • 1,5 hakkede estragonblade
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber.

Sådan gør du

  • Rids svineskanken. Helst bare igennem sværen, ikke ned i kødet. Smør den ind i lidt olie og giv den rigeligt salt og peber. Gnub den godt ind. Sæt den ind i ovnen ved 150 grader. Giv den 1,5 time.
  • Skræl rødbeder og pil løgene. Del løgene i kvarte og rødbederne i små stave i cirka samme størrelse. Kom dem ved skanken. Giv dem salt, peber og æbleeddike. Sæt ind i ovnen og giv dem endnu 1,5-2 timer. Eller indtil både skank og grønt er mørt. Er sværen ikke helt sprød, kan du eventuelt de sidste 10-15 minutter lige give dem ekstra høj varme.
  • Kødet burde nu være så mørt, at du mere eller mindre bare kan trække det fra benet.
  • Rør alle ingredienserne til vinaigretten sammen. Smag til med salt og peber.