Go Back
Udskriv
4 fra 1 stemme

Pære, chokolade og blåskimmel. Tag den!

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Krystaliseret dulcey

  • 40 g Dulcey kan fx erstattes af hvid chokolade
  • 40 g vand
  • 40 g sukker
  • 2 spsk tørrede solbær

Chokolademousse

  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde

Pocherede pærer

  • 4 pærer
  • 1 l vand
  • 300 g sukker
  • 2 kanelstænger
  • 2 spsk frisk ingefær i grove tern
  • 2 citroner

Blåskimmelcreme

  • 2 spsk blåskimmel
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk vaniljesirup

Sådan gør du

Chokolademousse

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.
  • Pisk æggehviderne stive. Herefter pisker du æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. I en 3. Skål pisker du fløden let stiv.
  • Vend chokoladen i æggesnapsen og sørg for den er godt fordelt. Kom herefter flødeskummet i. Til sidst vendes de stive æggehvider i.
  • Kom chokolademoussen på en sprøjtepose - Kom den på køl og lad den sætte sig i hvert 2 timer.

Pærer

  • Bland alle ingredienser udover pærer i en gryde. Pres citronen deri og kom også skallen i. Bring det i kog.
  • Skræl pærerne og kom dem deri. Lad dem koge cirka 5 minutter, sluk for varmen og lad dem trække i lagen under kåg til de er møre. Det kan godt tage en times tid.
  • Fjern kernehuset af pærerne når de er møre og kølet. Skal de ikke spises med det samme, kan du bare gemme dem i lagen.

Blåskimmelcreme

  • Rør ingredienserne til blåskimmelcremen sammen. Smag til en ekstra gang. Kom den på en sprøjtepose, så du kan fylde pærerne. Det kan være en smule bøvlet, hvis det skal gøres med ske.

Krystaliseret dulcey

  • Smelt chokoladen over et vandbad. Kom det i en skål.
  • Kog en sirup af vand og sukker. Varm den op til 165 grader. Det tager lidt tid, men hold øje med den. Pisk siruppen ned i chokoladen i en tynd ståle. Pisk indtil chokoladen klumper. Lad den derefter køle. Vend til sidst de frysetørrede solbær i.

Samlingen

  • Udhul pærerne. Fyld blåskimmelcremen i. "Luk" bunden med lidt chokolademousse.
  • Sæt toppe af chokolademoussen - Kom pæren på tallerknen.
  • Drys med chokoladen og slut eventuelt af med lidt kørvel.
  • Server med det samme.