Go Back

Grønkålssalat med konfiteret and.

Antal: 2 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250 g grønkål
  • 2 konfiterede andelår
  • 1,5 kakifrugt
  • 2 rødløg
  • 1 dl rødvinseddike eller anden eddike
  • 1,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 75 g sorte oliven
  • Kørvel

Sådan gør du

  • Nip grønkålen af stænglerne. Skyl den og del den i mindre stykker. Læg i skålen.
  • Steg andelårene. Der er så meget fedt på, at det ikke er nødvendigt at tilsætte yderligere fedt. De skal blot steges til de er gennemvarme og skindet er lidt sprødt. Lad dem køle lidt før de pilles og kommes på salaten.
  • Skær kakifrugten i strimler og kom den på.
  • Skræl løgene og skær dem i både. Kom dem på en brændvarm pande (eventuelt bare den som anden er stegt på - hvor langt størstedelen af fedtet er hældt fra). Rist dem et par minutter. I mellemtiden blandes sukker, rødvinseddike og salt. Kom det på panden og lad det boble til det er kogt ind til en tyk sirup og løgene er fint glacerede op. Kom løgene på salaten og hæld den sidste sirup over.
  • Top op med oliven og kørvel.