Go Back

Chokoladesnegle - Eller bare brioche indhyldet i chokolade og smør.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Brioche

  • 1,5 dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 tsk sukker
  • 4 æg +1 til pensling
  • 650 g mel
  • 250 g smør

Chokoladefyld

  • 250 g smør
  • 125 g mørk chokolade 66% Noir Caraibe fra Valrhona
  • 1,5 spsk maizena
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Brioche

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker og pisk det sammen. Bland mel og salt og kom det ved det våde. Ælt i cirka 10 minutter til dejen er blevet elastisk. Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til dejen. Ælt dejen til alt smørret er arbejdet ind i dejen og den er helt blank.
  • Lad dejen hæve op til cirka dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Fold nu dejen sammen - over hinanden - 2-3 gange - og kom den på køl i en skål med film. Lad den koldhæve i cirka 10-12 timer.

Chokoladefyld

  • Smelt chokoladen over vandbad. Kom smørret i en røreskål sammen med maizena og sukker. Kom Chokoladen ved og rør det til en ensartet masse. Kom massen på køl.

Udrulning

  • Tag dejen fra køl og rul den ud på et meldrysset bord. Den skal være cirka 30x30cm.
  • Tag chokoladefyldet, som gerne skulle være stenhårdt nu, og rul det ud mellem to lag bagepapir. Det skal være cirka 20x30cm. Altså fylde 2/3 af dejen.
  • Placer chokoladen på den ene side af dejen. Fold den 3.del af dejen, som der ikke er chokolade på indover. Og fold det så endnu en gang. Så nu har du tre lag. Nu kan du lægge den på køl.
  • Efter cirka en time på køl ruller du dejen ud til en ny kvadrat på cirka 30x30cm. Fold den nu indover hinanden som før. Nu har du 9 lag. Kom dejen på køl igen.
  • Nu har du to muligheder. Enten laver du snegle eller laver endnu en gang lag. Hvis du vil have flere lag, så fortsætter du som før, hvis du vil lave snegle ruller du den ud til en kvadrat på 30x30cm og ruller den i stedet for, så du får pølse. Skær pølsen ud til snegle med 1-1,5cm tykkelse. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve cirka 20 minutter.
  • Pensel sneglene med sammenpisket æg. Bag cirka 15 minutter ved 200 grader.
  • Prøv at vente med at kaste dig over dem til de er kølet en smule.