Go Back

Spicy kødboller med fladbrød og salat

Antal: 3 -4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 spsk tahini
  • Salt og peber

Tahinidressing

  • 3 spsk creme fraiche
  • saften af 1 lime
  • 1 spsk tahini
  • 2 mynteblade
  • salt og peber

Herudover

  • Fladbrød
  • Salat her feldsalat
  • 1 rød snackpeber
  • 2 forårskøg
  • 2 to mater
  • Lidt sesam

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Kom nu tahin, æg, revet løg, fintrevet hvidløg og finthakket chili. Rør det godt ind i farsen. Tilsæt krydderierne. Alternativt kan de ristes på en pande for større smag, men pas på de ikke brænder på. Steg en hurtig prøvedelle for at se om krydringen sidder i skabet. Lad farsen trække en halv time på køl for at samle sig.
  • Rul kugler og steg i dem i olie.

Tahinidressing

  • Rør ingredienserne sammen, smag til. Ok, det var næsten for nemt til at få sit eget punkt.

Samling

  • Skyl salaten. Skær peberfrugt, tomat og forårsløg i tynde skiver.
  • Kom lidt salat på brødene. Herpå peberfrugt, tomat og kødboller. Top op med lidt forårsløg, sesam og dressing. Har du flere mynteblade, kom også et par af dem på.