Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Æblecrumble med marcipan - Stop spild af julens mad.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 200 g mel
  • 150 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 4 cl vand cirka
  • 4 store æbler

Sådan gør du

Hvis du HAR en foodprocessor:

  • Kom smør, mel, marcipan, sukker og kanel i en foodprocessor og blitz det indtil det er arbejdet ind i hinanden. Mens den kører, tilsættes vandet ganske forsigtigt til dejen begynder at blive til smulder. Det er små klumper nu.

Hvis du IKKE HAR en foodprocessor

  • Kom mel, sukker og kanel i en skål. Tag smør ved stuetemperatur og arbejd ind i de tørre vare. Riv marcipanen over og fordel den. Saml dejen let med lidt vand.

Og nu

  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Vend dem eventuelt nu i sukker, hvis de er meget sure. Kom dem i et smurt fad. Fordel crumbledejen over.
  • Bag ved 200 grader i cirka en halv time. Strø eventuelt flormelis over, hvis der er enkelte brankede toppe ;)