Æblecrumble med marcipan - Stop spild af julens mad.
Forfatter: Thomas
Ingredienser
75gsmør
200gmel
150gmarcipan
50gsukker
1tskkanel
4clvandcirka
4store æbler
Sådan gør du
Hvis du HAR en foodprocessor:
Kom smør, mel, marcipan, sukker og kanel i en foodprocessor og blitz det indtil det er arbejdet ind i hinanden. Mens den kører, tilsættes vandet ganske forsigtigt til dejen begynder at blive til smulder. Det er små klumper nu.
Hvis du IKKE HAR en foodprocessor
Kom mel, sukker og kanel i en skål. Tag smør ved stuetemperatur og arbejd ind i de tørre vare. Riv marcipanen over og fordel den. Saml dejen let med lidt vand.
Og nu
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Vend dem eventuelt nu i sukker, hvis de er meget sure. Kom dem i et smurt fad. Fordel crumbledejen over.
Bag ved 200 grader i cirka en halv time. Strø eventuelt flormelis over, hvis der er enkelte brankede toppe ;)