Go Back

Nem Mandel og kirsebærkage - Flere julerester.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 100 g mandler
  • 100 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • ca 100g amarena kirsebær + sirup

Sådan gør du

  • Mandlerne køres på en minihakker eller i en foodprocessor til de er forholdsvist fintmalede.
  • Flæk vaniljestangen og skrab marven ud i sukkeret. Pisk sukker og smør sammen til det er luftigt. Pisk æggene i et efter et.
  • Rør mel, bagepulver og mandlerne sammen. Vend det i de våde varer. Kom dejen i en smurt form. 24cm springform. Kom kirsebær på og arbejd dem en smule ned i dejen.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (eller indtil den har taget farve og du kan stikke i den, uden der kommer dej med op).
  • Lad kagen køle, strø med lidt flormelis og kom lidt af siruppen fra glasset over.