Go Back

Krondyr kebab med det hele.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Fladbrød

  • 500 g ølandshvede
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • ca 2 5 dl vand

Kebab

  • 700-800 kg krondyr – en mør udskæring
  • 12 tørrede enebær
  • Masser Rosmarin
  • Masser af Timian
  • Evt gran
  • 1 dl rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

Saltbagte skalotteløg

  • 10-12 Skalotteløg
  • 4 kviste timian
  • 2 spsk olie
  • 1 håndfuld salt
  • Stanniol

Syrnet fløde med sennep

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk sukker
  • saften af en halv citron
  • 2 tsk grov sennep
  • salt og peber

Herudover:

  • Grønkål
  • Karse
  • Rød skovsyre
  • Citron verbena

Sådan gør du

Kebab

  • Lav en marinade af knuste enebær og hvidløg, bladene fra 3 kviste rosmarin (gem selve kvistene), 3 kviste timian, salt og peber. Lad krondyret marinere heri. Minimum en time – Gerne meget længere.
  • Tag kødet op af marinaden og brun det af ved høj direkte varme. Spids et par rosmarinkviste og sæt kødet herpå.
  • Snør nu den resterende timian, rosmarin (og hvis du kan skaffe det Gran) rundt om din kebabrulle.
  • Ind i forno’en igen. Steg den ved mellem varme i 25-30 minutter. Stegetiden afhænger selvfølgelig på størrelsen af kødet, varmen i grillen og lignende. Hvis du bruger stegetermometer, skal den have en kernetemperatur på ca 57-58 grader. Lad den trække 20 minutter før den befries for krydderurter og skæres i tynde skiver.

Fladbrød

  • Bland salt og bagepulveret i melet. Tilsæt nu olien og vandet løbende. Det er lettere at tilsætte end at fjerne. Dejen skal føles blød men til at arbejde med uden at den klistrer. Ælt til der ikke er flere melklumper. Lav cirka 8 lige store kugler og flad dem i hånden. Bag dem i en brændvarm forno på bunden. Cirka 2-3 minutter på hver side.

Saltbagte skalotteløg

  • Bred stanniol ud. Kom herpå udpillede skalotteløg, salt, timian og olie på. Fold det sammen til en pakke. Bag den i forno ved indirekte varme i en time til halvanden.
  • Løgene halveres før servering, så folk selv kan pille de søde og bløde løg ud og komme på kebaben

Syrnet fløde med sennep

  • Kom fløden i skål og kom sukker og citronsaft ved. Lad det stå og trække i 10 minutter. Nu vil fløden være syrnet og tyknet en smule. Smag det til med grov sennep, salt og peber. Bruges som dressing.