Go Back

Vandbakkelser med fløde og hindbær

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 120 ml vand
  • 1 lille tsk salt
  • 20 g sukker
  • 100 g smør
  • 120 g mel
  • 4 æg

Creme

  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk lemoncurd
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk vaniljesirup

Herudover

  • Hindbær
  • 2 dl fløde til flødeskum
  • Flormelis

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Bring vand, sukker, salt og smør i kog. Kom melet i og rør til det er blevet til en smørbolle lignende ting. Steg den igennem under omrøring i et par minutter. Tag gryden af varmen og lad den køle en cirka 5 minutter.
  • Pisk 4 æg sammen og rør dem i dejen af 4 omgange. Vær opmærksom på at det kan virke som om dejen skiller helt. Det gør den også, men så skal den bare røres sammen. Det kræver sine overarme. Du skal tilsætte æg til dejen er blevet blank. Det kan være at du skal bruge lidt mere eller mindre æg afhængig af størrelsen. Jeg brugte Medium-Large æg og der passede 4 fint. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt stoppe, som er lidt større end en 5er i diameter.
  • Bag med det samme ved 215 grader i cirka 20 minutter. De skal tage farve og soufflere godt op. LAD VÆRE MED AT ÅBNE LÅGEN FØR DU TROR DE ER FÆRDIGE. Ellers falder de sammen. Det samme hvis du tager dem ud af ovnen før tid.
  • Lad dem køle en smule før de halveres og fyldes.

Creme

  • Rør creme fraiche (38% selvfølgelig) sammen med lemon curd. Pisk fløden stiv med vaniliesirup.
  • Vend de to sammen.

Samling

  • Kom cremen i bunden af de halverede vandbakkelser
  • Kom hindbær på.
  • Sprøjt flødeskum på.
  • Luk til, strø flormelis over.