Go Back

Klassisk Labskovs

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 5-600 g tykkam
  • 1 l koldt vand
  • 1 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 2 store løg
  • 12 laurbærblade
  • 1 tsk hvide peberkorn
  • 1 spsk gule sennepsfrø
  • Salt
  • Server med:
  • Syltede rødbeder
  • Purløg
  • Smørklat på toppen
  • Grov sennep

Sådan gør du

  • Skær tykkammen i grove stykker. Kom i en gryde og dæk med koldt vand (ca 1-1,3liter). Bring det i kog ved mellem varme og lad det koge 3-4 minutter. Herefter skummes alle urenheder af.
  • Tilsæt løg i både, laurbærblade, sennepsfrø og peberkorn (IKKE SALT - da det både gør at kartoflerne ikke vil koge ordentlig ud og kødet kan blive lidt hårdt).
  • På med låg og simmer i 2,5 time til kødet er ved at være mørt. Tilsæt så tern af kartofler - Kog endnu en time. Hvis der når kartoflerne er meget væde tilbage, så kan man fjerne, så de lige dækker kartoflerne. Er den ved at koge tør, tilsættes der lidt ekstra. Når kartoflerne er kogt i smadder vendes smørret i. Smag til med salt og eventuelt en smule syre.
  • Kom purløg og smør på toppen. Server med rødbeder og sennep.