Go Back

Æble og brombær pie

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mørdej:

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 knivspidssalt

Fyld

  • 2-3 æbler afhængig af størrelse
  • 200 g brombær
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk Ananda's kanel stødt
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 spsk maizena
  • 35 g smør
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Nuldr smør og mel sammen til en ensartet masse, arbejd flormelis og salt i. Saml dejen med et æg og eventuelt en smule vand. Film dejen og lad den hvile på køl i en time.
  • Tag dejen fra køl og del den op i 2 klumper på ca 1/3 og 2/3 af dejen. Rul den største tyndt ud og kom i en smurt tærteform.
  • Kom sukker med vaniljemarven, maizena og kanel i en plastpose. Skær æbler i tern og kom i posen sammen med brombær. Fordel de tørre sager godt og kom i tærten. Sæt små klatter af smør på fyldet.
  • Rul den resterende dej ud og fordel på toppen. Skær små snit, så dampen kan komme ud. Pensl med sammenpisket æg.
  • Bag 40min i forvarm ovn på 160 grader.
  • Lad den køle og server med flødeskum eller fed creme fraiche.