Go Back

Kanelsnegle uden dikkedarer

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Dej

  • 5 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 æg + 1 til pensling
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 850-900 g mel
  • 200 g smør

Remonce

  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 spsk kanel

Sådan gør du

  • Lun mælken op til cirka 35grader. Udblød gæren heri og pisk æg og sukker i. Rør mel, salt og kardemomme sammen. Arbejd melet i lidt af gangen og fortsæt til dejen slipper kanterne på røreskålen. Ælt i 5-7 minutter. Tilsæt tern af koldt smør og ælt til det er arbejdet ind i dejen.
  • Lad dejen hæve op til dobbelt størrelse. Det tager cirka en time.
  • I mellemtiden arbejdes ingredienserne til remoncen sammen. Sæt den endeligt ikke på køl, da den så bliver hård at arbejde med.
  • Rul dejen så tyndt ud som muligt. Smør remonce på. Rul den sammen og skær ca 2-3 cm tykke skiver. Sæt i formen. Lad dem efterhæve cirka en halv times tid. Pensel sneglene med sammenpisket æg.
  • I en forvarmet ovn bages sneglene 15-17 minutter ved 200 grader. Lad dem køle og giv dem et godt lag glasur.