Go Back

Hel krydret kylling med couscous - Nem aftensmad.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kylling

  • 1 kylling
  • 4 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk brunkagekrydderi eller lige dele ingefær, kanel, allehånde og lidt mindre nelliker
  • 1,5 tsk stødt koriander
  • 1,5 tsk tørret stødt gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Couscous

  • 300 g couscous
  • 10-12 cherrytomater
  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk finthakket persille
  • 2 spsk finthakket koriander inkl stilkene
  • 0,5 granatæble
  • 75 g pistacienødder

Salat

  • 3 stk hjertesalat
  • 2 passionsfrugter
  • 3 spsk neutral yoghurt
  • 0,5 spsk revet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket koriander stilke gem bladene til pynt
  • 0,5 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kylling og couscous

  • Bland alle krydderierne til kyllingen i olien og gnid kyllingen godt ind i massen. Kom den på en bradepande med en smule vand i bunden. Krydder med salt og peber - Både ind og udvendigt. Sæt i ovnen ved 180 grader i 60-75 minutter afhængig af størrelsen.
  • I en skål kommes couscous, krydres med salt og peber og 1 spsk olie. Hæld kogende vand over, så det står cirka 1cm over couscousen. Dæk til med film og lad det trække cirka 10 minutter.
  • Løft den færdige kylling op af bradepanden. I fedtet i bunden vendes nu den færdige couscous, halverede tomater, halvdelen af pistacierne, koriander, persille og fintstrimlet løg. Rod godt rundt. Tilbage med kyllingen.
  • Top couscousen med resten af pistacierne, granatæble og eventuelt flere krydderurter.
  • Server med det samme. Eventuelt sammen med ekstra dressing fra salaten.

Salat

  • Fjern bunden af salaterne. Flæk dem i kvarte og skyl dem grundigt. Kom på et fad.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Kom den henover salaten.
  • Top med passionsfrugt og korianderbladene.