Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kammuslingceviche - Med et asiatisk twist.

Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8-12 kammuslinger
  • 1-2 stykker rispapir
  • Frisk koriander
  • 1 frisk Chili
  • 2-3 limefrugter
  • 3-4 spsk teriyaki
  • 1 æggeblomme
  • 2 forårsløg
  • 1 g Soyalecitin
  • Smagsneutral olie

Sådan gør du

Rischips

  • Rispapiret knækkes i mindre stykker. Olien varmes op til ca 175 grader. Rispapiret friteres heri. Det skal ikke tage mere end 2 sekunder at puffe op. Gør det ikke det, så skal olien være varmere. Tager de farve med det samme, så er den for varm. Det er ikke nødvendigt at bruge mere end et par dl i bunden af en gryde. Læg det puffede rispapir på fedtsugende papir.

Mayonnaise

  • Pisk 1 æggeblomme, et knivspidssalt og 1,5 tsk limesaft luftigt.
  • Tilsæt cirka 1,5dl olie lidt efter lidt til den får den rette konsistens. Den skal være godt tyk. Er den ikke det, tilsættes mere olie.
  • Smag til teriyaki - ca 1 spsk. Kom på en sprøjtepose for nemhedens skyld.

Kammuslinger

  • Fjern lukkemusklen fra kammuslingerne. Du kan se en lille muskel som sidder på siden af dem. Den kan godt være en smule sej. Skær muslingerne i tynde skiver af cirka 3 milimeter.
  • Pres 2 (evt 3) limes ud i en skål. Rør 3 spsk teriyaki, hakket frisk chili efter smag, finthakket forårsløg og 1 spsk hakkede koriander stængler. Vend kammuslingerne heri og lad det trække 15 sekunder.
  • Sigt eventuelt fyldet fra væsken ved kammuslingerne, tilsæt lecitinen (eller en æggehvide) og skum den op med en stavblender.
  • Fordel kammuslingerne på tallerknerne (uden væsken). Sæt dupper af mayo. Fordel korianderblade over og så rischips. Slut af med skum Hvis du er den blærende type.