Go Back

Frikadeller - Uden dikkedarer.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 450 g hakket flæsk
  • 100 g mel
  • 2 løg hvis de er meget store, nøjes med et eller halvanden
  • 1,5-2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • SMØR og olie til stegning

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt herefter revet løg, mælk og æg. Rør godt sammen og tilsæt nu mel til det har en god konsistens. Den må gerne være en smule våde, men stadig hænge sammen. Giv en smule peber. Steg eventuelt en lille prøve-delle for at tjekke tilsmagningen.
  • Herefter steges frikadellerne i et smør/olie ocean. Her må der ikke holdes tilbage. Tørstegning dur ikke. Steg cirka 4-5 minutter på hver side. De skal føles faste og give en smule efter, når man trykker på dem. Så er de gennemstegte. Er du i tvivl og samtidig bange for pink gris, så giv dem en hurtig tur i ovnen.