Go Back

Chilenske empanadas med oksekød

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Dej

  • 1 kg hvedemel
  • 25 g salt
  • 325 g smør
  • 1 æg
  • 4,5 dl mælk

Pino / kødfyld

  • 1 kg oksekød i tern af 3x3mm eller groft hakket
  • 1 kg løg
  • 5 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 1 spsk paprika
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1 spsk oregano
  • 2 spsk finthakket persille
  • Salt og peber

Herudover

  • 30 oliven
  • 7 hårdkogte æg
  • 150 g rosiner
  • Finthakket persille
  • 2 æg til pensling

Sådan gør du

Pino

  • (Laves dagen før)
  • Hak løg og oksekød rigtigt fint.
  • Bring en gryde med vand i kog og kom løgene heri. Lad dem trække et par minutter for så at sigte vandet fra.
  • Kom smør og en smule olie i gryde, sauter løg og finthakket hvidløg heri til de er klare ved mellem varme. Skru op for varmen og kom oksekødet i. Når det har taget farve kommes krydderierne ved. Steg i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Kom pinoen over i et fad og sæt på køl.

Dej

  • Skær smørret i små tern. Kom det sammen med mel og salt. Arbejd det sammen til der ikke længere er klumper af smør heri. Tilsæt æg og mælk og saml dejen. Ælt nu til den bliver helt smidig og kan trækkes tynd. Forvent at det vil tage en smule tid (som i minimum et kvarter).
  • Når dejen er elastisk skal den trække en times tid på køkkenbordet. Dæk den til med film, så den ikke tørrer ud.
  • Når dejen har trukket deles den i 4 lige store dele. Hver af disse deles så igen i 6 lige store dele.

Samling

  • Kog æggene og del dem i kvarte.
  • Kom finthakket persille og rosiner ovenpå pinoen, så du får lidt af det hele med, når du tager en skefuld.
  • Oliven i en skål.
  • Rul dejen tyndt ud - Cirka 15-20 cm i diameter. Hav lidt mel på bordet. På midten kommes en spsk pino, et kvart æg og en oliven.
  • Fugt kanten og fold dejen ind over. Pres sammen og skær overskydende dej væk. Fold kanterne op. (Se nedenfor) Kom på en bageplade.
  • Pensel med sammenpisket æg lige før bagning.
  • Bag ca 17 til 20 minutter ved 200 grader. Prøv at vente med at spise dem, til de er kølet en smule. Prøv i det mindste.