Go Back

Surdejsrugbrød med kerner - så meget nemmere end man regner med.

Antal: 2 store rugbrød
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kernedel

  • 700 g blandede frø og kerner Her cirka lige dele speltflager, sesam, knækkede rugkerner og græskarkerner
  • ca 8-9dl vand

Fordejsdel

  • 400 g surdej
  • 500 g rugmel
  • Gær svarende til en ært
  • 2,5 dl vand

På bagedagen

  • 2 spsk brændt maltmel
  • 200 g rugmel
  • 30 g salt
  • Eventuelle kerner eller flager til toppen.

Sådan gør du

Kernedel - Dagen før

  • Bland kerner og flager sammen. Dæk med koldt vand. Det skal gerne stå et par cm over kernerne. Dæk til og lad det stå på bordet.

Fordejsdel - Dagen før

  • Opløs gæren i vandet og rør sammen med surdejen. Tilsæt nu rugmelet. Det er en forholdsvist klistret dej som skal røres sammen. Lad den også trække til dagen efter på bordet under et klæde.

Bagedagen

  • Rør kernedel og fordejen sammen. Tilsæt salt og brændt maltmel og arbejd det hele sammen. Tilsæt nu rugmelet og arbejd det ind i.
  • Fordel dejen i smurte forme. Cirka 2 stk af cirka 2 liter. De skal fyldes 2/3dele.
  • Lad dem efterhæve til de når kanten.
  • Bag ved 180 grader til de har en kernetemperatur på 97-98 grader. Lad dem køle før de spises.