Go Back

Thai stirfry med nudler og oksekød

Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g tykke risnudler
  • 0,5 spidskål (et lille et af slagsen
  • 300 g godt oksekød i strimler
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 1 skalotteløg
  • 5 gode kejserhatte
  • 4 spsk peanuts
  • Stegte hvidløgsflager kan købes i asiatiske købmænd

Marinade

  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 birdseye chili
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

  • Nudlerne overhældes med kogende vand og trækker jf brugsanvisningen på pakken.
  • En pande eller wok varmes op til glohed og en smule olie kommes i. Heri brunes kød og kejserhatte i strimler. I kommes så spidskål (også i strimler og det vendes hurtigt rundt. Til sidst får det selskab af halvdelen af bønnespirerne og nudlerne.
  • Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til. Kom den over stirfryen og lad den boble i et minut.
  • Anret retten i portionsskåle eller på et fad. Kom de resterende bønnespirer over sammen med de fritterede hvidløg og peanuts.
  • Server med en kold øl på siden. Du har fortjent det, for du har lavet mad på et kvarter.