Rødbedebrød med salatost og oliven - Prangende madbrød.
Antal: 1 brød eller to mindre med en diameter på 22cm.
Forfatter: Thomas
- 2,5 dl rødbedesaft
- 1,5 dl vand
- 20 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 650 g mel her Tipo 00
- 1 tsk fennikelfrø knust.
- 1 tsk salt
- ca 100g pulp fra juicepresningen kan eventuelt erstattes af mel
- 150 g grønne oliven uden sten
- 300 g salatost
Opløs gæren i vandet og tilsæt rødbedesaften og olien. Rør nu evt pulpen i sammen med fennikelfrø, mel og salt.
Ælt dejen til den bliver en smule elastisk, den skal dog ikke være tør, men stadig slippe siderne på skålen. Dette gøres nemmest på en røremaskine og tager 7-8 minutter. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
På et meldrysset bord rulles dejen ud i cirka 1 cm tykkelse. Oliven og salatost smuldres over og den rulles. Skær ud i skiver af 2 cm og fordel dem lidt tilfældigt i 2 smurte forme. De må gerne lappe ind over hinanden. På denne måde sikrer vi blot, at der er ost og oliven over det hele.
Lad dejen efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmer op til 220 grader. Bag i 20-25 minutter.