Go Back

Lammefilet med aubergine og stegt løg - Og noget om lam i sæson.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 2 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 lammefilet
  • 1 løg med top
  • 1 aubergine
  • 150 g kantareller
  • 2-3 raddichioblade
  • 1 tsk spidskommen
  • Olivenolie
  • 15 g smør
  • Pynt: Rød skovsyre

Sådan gør du

  • Auberginen flækkes og pensles med olie og drysses med spidskommen. Grill (eller bag) i cirka 30 minutter. Herefter fjernes kødet med en ske, det blendes med 2-3 spsk olivenolie, salt, peber og eventuelt en smule ekstra spidskommen.
  • Lammet krydres med salt og peber. Brunes af på en pande med en smule olie på både skind og kødsiden. Samtidig flækkes løget også og brunes af på panden. Kom både løg og lam i en lille bradepande og kom i ovnen ved 180 grader cirka 12-14 minutter. Når du trykker på det, skal lammet give lidt efter. Stegetiden kan jo variere afhængig af størrelsen. Lad lammet trække 5 minutter før det skæres.
  • I en blanding af smør og olie steges kantarellerne. De stegte kantareller tages op og blandes med fintsnittet raddicchio, så det let falder sammen.
  • Anret med lam, løg, auberginepuré og kantareller. Top med urter.