Go Back

Sommer frikassé med kylling

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk kyllingbryst med skind
  • 5 dl hønsefond
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 4 æggeblommer
  • 25 g smør
  • 50 g røgeost
  • 8-10 små gulerødder
  • 0,25 broccoli
  • 1 bundt forårsløg
  • Urter: estragon rød skovsyre, fennikel blomster og morgenfruer (bare nøjes med estragon)
  • 1 dl friskbælgede ærter

Sådan gør du

  • Hønsefonden bringes i kog. Fjern skindet og flæk kyllingebrystet på langs. Sænk i fonden - pocher i cirka 12-15 minutter afhængig af størrelse. Tag op når det føles fast. Skær kyllingen i store tern.
  • Bring i kog igen og giv så først gulerødderne cirka 3 minutter før de får selskab af forårsløg og buketter af broccoli. De skal blot have et par minutter. Tag det op.
  • Kyllingenskindet bages i 12-14 minutter ved 180 grader mellem to bageplader. Til det er sprødt og lækkert.

Sauce

  • Mål 3,5 dl fond op og returner til gryden og bring i kog. Smelt smørret heri. Sluk herefter.
  • Pisk æggeblommer og creme fraiche sammen. Pisk æggeblandingen i fonden. Pisk aggresivt.
  • Varm saucen op til lige under kogepunktet, hvor den også gerne skulle have tyknet en smule. Med en stavblender indarbejdes røgeosten i saucen.
  • Vend kylling og grønt i saucen og lad den lune forsigtigt. Smag til med salt, peber og evt lidt syre i form af citronsaft eller eddike.
  • Top med sprødt kyllingeskind og urter. Estragonen er den vigtigste.
  • Server med kogte nye kartofler.